Слон | Γνωρίζω την ΡΩΣΙΑ. Ρωσική Ομοσπονδία, Σημαία της Ρωσίας Slon.GR Logo
 Бриз 64 читать

Бесплатное ежемесячное издание «Бриз 64» теперь в электронной форме Читать БРИЗ 64
Архив газеты
Смотреть Русское ТВ онлайн!
FreeCurrencyRates.com Перейти в профильΕΛΕΝΑ ΠΑΥΛΙΔΗ

8 Марта 2017
 3 (+Вы) /1056

Γνωρίζω την ΡΩΣΙΑ. Ρωσική Ομοσπονδία, Σημαία της Ρωσίας

Γνωρίζω την ΡΩΣΙΑ. Ρωσική Ομοσπονδία, Σημαία της Ρωσίας

Η Ρωσία, ή επίσημα γνωστή ως Ρωσική Ομοσπονδία, βρίσκεται στη βόρεια Ευρασία. Πολίτευμά της είναι η Ομοσπονδιακή Προεδρική Δημοκρατία και αποτελείται από 85 ομοσπονδιακά κρατίδια.

Με έκταση 17.075.400 τ.χλμ. αποτελεί το μεγαλύτερο κράτος του πλανήτη, καλύπτοντας πάνω από το ένα όγδοο της παγκόσμιας κατοικήσιμης γης. Το μήκος των συνόρων της Ρωσίας 60 932 χιλιόμετρα, συμπεριλαμβανομένων Marine - 38 807 χιλιόμετρα της γης - 22 125 χιλιόμετρα. Η Ρωσία, είναι επίσης, η ένατη σε πληθυσμό χώρα παγκοσμίως, 145.537.000 ανθρώπων. (Σύμφωνα με προκαταρκτικά στοιχεία της απογραφής, που πραγματοποιήθηκε 9 του Οκτώβρη, 2002). Πρωτεύουσα της χώρας είναι η Μόσχα (10.358.000 άνθρωποι - σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία της απογραφής, που πραγματοποιήθηκε 9 Οκτωβρίου, 2002). . Η επίσημη γλώσσα είναι τα ρωσικά και νόμισμα το ρούβλι.

Η Ρωσική Ομοσπονδία δημιουργήθηκε το 1991 και προήλθε από την αποδόμηση της Ε.Σ.Σ.Δ.. Έκτοτε, το πολίτευμά της είναι Προεδρική Δημοκρατία.

Το ισχύον Σύνταγμα της Ρωσικής Ομοσπονδίας έπειτα από δημοψήφισμα στις 12 Δεκεμβρίου του 1993. Αντικατέστησε το σοβιετικό Σύνταγμα του 1978.

Σύμφωνα με το σύνταγμα αυτό, το ρωσικό κοινοβούλιο έχει δύο νομοθετικά σώματα: το Συμβούλιο της Ομοσπονδίας (Άνω Βουλή), που αποτελείται από εκπροσώπους των περιφερειακών διοικητικών μονάδων της Ρωσικής Ομοσπονδίας, που αποκαλούνται «γερουσιαστές», και την Κρατική Δούμα (Κάτω Βουλή) με 450 μέλη, που εκλέγονται με 4ετή θητεία με βάση τον πληθυσμό κάθε περιοχής.

Η Ρωσική Ομοσπονδία βρίσκεται μεταξύ 19 ° 38; Ανατολικό γεωγραφικό μήκος (Βιστούλα Spit κοντά στην πόλη του Καλίνινγκραντ) και 169 ° 40; δυτικού γεωγραφικού μήκους (Cape Dezhnev στην Τσουκότκα). Η ακραία βόρειο σημείο της Ρωσίας στην ήπειρο - Κέιπ Chelyuskin (; 77 ° βόρειου γεωγραφικού πλάτους 43) Με Ταϊμίρ χερσόνησο, το ακραίο νότιο σημείο (41 ° βόρειο γεωγραφικό πλάτος, 11;) - Στα νότια του Νταγκεστάν.

Ρωσία βρέχεται από τις θάλασσες της τρεις ωκεανούς. Περιλαμβάνει τις θάλασσες Αρκτικό Ωκεανό: η Μπάρεντς, Λευκό, Καρά, Laptev, Ανατολική Σιβηρία, Chukchi. Για τον Ειρηνικό - Bering, ohotku, η Θάλασσα της Ιαπωνίας. Από τον Ατλαντικό Ωκεανό - Βαλτική, Μαύρη και την Αζοφική. Η νότια σύνορα της Ρωσίας περνά επίσης από αστράγγιστες περιοχή του νερού της Κασπίας Θάλασσας (λίμνη).

Οι σημαντικότερες οροσειρές της Ρωσίας είναι ο Καύκασος (εκεί βρίσκεται το Ελμπρούς, το ψηλότερο βουνό της Ρωσίας), τα Ουράλια και τα Αλτάι.

Επίσης, δεκάδες χιλιάδες ποτάμια διαρρέουν τη Ρωσία, με τον Βόλγα να είναι το πιο γνωστό, επειδή είναι το μακρύτερο ποτάμι της Ευρώπης, αλλά και για την ιστορική του σημασία. Μεγαλύτεροι ποταμοί είναι ο Βόλγας, ο Ντβίνα, ο Ντον, o Ομπ, ο Γενισέης, ο Αγγαράς, ο Λένας και ο Αμούρ.

Παραλία ρωσική θάλασσες κυρίως χαμηλή και επίπεδη. Βολικό για τη δημιουργία θαλάσσιων λιμένων κόλποι, όρμοι και τα λιμάνια λίγο. Ως εκ τούτου, τα λιμάνια είναι στις εκβολές των ποταμών - η Νέβα (Αγία Πετρούπολη), η Βόρεια Dvina (Αρχάγγελσκ), Όμπι (Salekhard), Yenisei (Dudinka, Ιγκάρκα), Don (Rostov-on-Don), Βόλγα (Αστραχάν), και τα λίγα λιμάνια (Murmansk, Νοβοροσίσκ, το Βλαδιβοστόκ, Πετροπαβλόφσκ-Καμτσάτσκι).

Μεγαλύτερες λίμνες είναι η Κασπία Θάλασσα, η Βαϊκάλη, η Λάντογκα, η Ονέγκα. 11% των παγκόσμιων ετήσιων ανανεώσιμων υδατικών πόρων συγκεντρώνονται στα ποτάμια της Ρωσίας. Η Λίμνη Βαϊκάλη - (. 23 000 km3) 20% φρέσκο αποθέματα νερού στον κόσμο (εκτός από το νερό των παγετώνων).

Η Ρωσία αποτελείται κυρίως από τεράστιες πεδινές περιοχές, στέπες στα νότια, και πυκνά δάση και τούνδρα στα βόρεια. Οι περιοχές αυτές αποτελούν και το 10% των παγκόσμιων αγροτικών εκτάσεων.

Η πρωτοτυπία της πολιτιστικής ταυτότητας των λαών της Ρωσίας και αυτό οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην εξειδίκευση και την αλληλεπίδραση στη χώρα και την αλλαγή διαφορετικές εθνοτικές και πολιτιστικές, γλωσσικές και θρησκευτικές ρεύματα.

Στη χώρα υπάρχουν 23 Μνημεία Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της ΟΥΝΕΣΚΟ, 40 περιοχές του προγράμματος της ΟΥΝΕΣΚΟ Άνθρωπος και Βιόσφαιρα, 41 εθνικά πάρκα και 101 εθνικοί δρυμοί.

Ισχυρή παράδοση της εθνικής κουλτούρας, η αντίσταση και η θυσία της ρωσικής διανόησης, η υψηλή κατάσταση της επιστημονικής γνώσης στην πνευματική ζωή της μετα-επαναστατικής Ρωσίας, την αριθμητική αύξηση του επιστημονικού προσωπικού - όλα αυτά οδήγησαν σε τεράστια πρόοδο της σύγχρονης επιστημονικής γνώσης στη Ρωσία (ΕΣΣΔ) σε πολλούς τομείς της βασικής και εφαρμοσμένης έρευνας. Αυτές ήταν οι επιτυχίες στους ακόλουθους τομείς: μια μελέτη της υψηλής ενέργειας, φυσική κοσμολογία, τα μαθηματικά, οργανική χημεία, στρατιωτική και διαστημική τεχνολογία (1957 - κατέληξε στο συμπέρασμα πρώτος τεχνητός δορυφόρος του κόσμου σε τροχιά το 1961 - η πρώτη πτήση του ανθρώπου στο διάστημα), τη δημιουργία των θεωρητικών παραδοχών επιστήμη των υπολογιστών, καθώς και στους τομείς της ανθρωπιστικής σκέψης, που χτίστηκαν στις άκρες του δρόμου ισχιακή προβολή ιδεολογικό δόγμα και σταδιακά προετοίμασε το ρωσικό πολιτισμό και την κοινωνία να περάσουμε από την κινητοποίηση σε καινοτόμες μορφές σκέψης και ξενώνα (τα έργα του AF Losev, Vygotsky, AN Konrad, Lotman, Toporov VN, VV Ιβάνοφ, SS Averintsev et al.).

Πολλά έργα των Ρώσων επιστημόνων μετεπαναστατικής πόρους, ιδιαίτερα στις φυσικές επιστήμες, απέκτησε διεθνή φήμη και αναγνώριση. Βραβείο Νόμπελ απονεμήθηκε στην PL Kapitsa (λειτουργεί σε Φυσική Υψηλών Ενεργειών), LD Landau (βασικές αρχές της θεωρητικής φυσικής), ΝΝ Semenov (Ιδρύματα Χημικής Φυσικής και η ποσοτική θεωρία του.

Σημαία της Ρωσίας

H σημαία της Ρωσίας είναι τρίχρωμη. Αποτελείται από τρεις ισομεγέθεις οριζόντιες λωρίδες, λευκή στην κορυφή, μπλε στη μέση και κόκκινη στο κάτω μέρος. Η σημαία χρησιμοποιήθηκε πρώτα ως εμπορικά και πολεμικά πλοία και έγινε επίσημη μόνο το 1896.

Η σημαία ήταν σε χρήση μέχρι τη Ρωσική Επανάσταση, η οποία ανέτρεψε τον Τσάρο της Ρωσίας και εγκαθίδρυσε μια κυβέρνηση κομμουνιστική. Όσο διήρκεσε αυτό το καθεστώς, η σημαία ήταν κόκκινη με κομμουνιστικά σύμβολα. Το 1991, έπειτα από τη διάλυση της ΕΣΣΔ η τρίχρωμη σημαία επανήλθε ως η σημαία της νέας Ρωσικής Ομοσπονδίας.

Δεν υπάρχει επίσημη ερμηνεία των χρωμάτων της σημαίας της Ρωσικής Ομοσπονδίας κράτος, αλλά υπάρχουν πολλές συμβολικές σημασίες.

Λευκό, μπλε και κόκκινα χρώματα από την αρχαιότητα στη Ρωσία σήμαινε:

λευκό - η ευγένεια και ειλικρίνεια?

μπλε - πίστη, την ειλικρίνεια, την τελειότητα και την αγνότητα?

Κόκκινο - θάρρος, θάρρος, γενναιοδωρία και αγάπη.

Μια άλλη κοινή ερμηνεία ήταν τα χρώματα της σημαίας συσχέτιση με τις ιστορικές περιοχές της Ρωσικής Αυτοκρατορίας: Λευκό Ρωσία(λευκό), Μικρή (μπλε) και η Μεγάλη της Ρωσίας (κόκκινο). Αυτή η εξήγηση βασίζεται στην πλήρη τίτλο των βασιλέων και των αυτοκρατόρων της Ρωσίας: Όλα τα μεγάλα και μικρά που συμβολίζει την ενότητα των Μεγάλων Ρώσων, Ουκρανών και Λευκορώσων.

Στην προ-επαναστατική εποχή, υπάρχει και μια άλλη ερμηνεία των τιμών αυτών των χρωμάτων, όπως για παράδειγμα:

Λευκό - το χρώμα της ελευθερίας

Μπλε - το χρώμα της Θεοτόκου

Κόκκινο - σύμβολο της κρατικής υπόστασης.

Ήταν, επίσης, η ερμηνεία αυτών των χρωμάτων (όπως και το συμβολισμό της δυναστικής σημαία Romanov), καθώς η τριάδα της Ορθόδοξης Εκκλησίας, του τσαρικού καθεστώτος και των ανθρώπων, στην οποία:

Λευκό χρώμα - σύμβολο της ορθόδοξης πίστης

μπλε χρώμα - σύμβολο της βασιλικής εξουσίας

κόκκινο - ένα σύμβολο του ρωσικού λαού.

Αυτή η τριάδα της πίστης, του βασιλιά και του λαού αντανακλάται στη συνείδηση του κοινού: την έκκληση «Για Πίστη, Tsar και την Πατρίδα!" Και η πολιτική αρχή της «απολυταρχία, την Ορθοδοξία, την εθνικότητα."

Επιπλέον, συχνά υποστηριχθεί ότι τα τρία χρώματα της σημαίας αντιπροσωπεύουν "Πίστη, Ελπίδα, Αγάπη."

Η αρχική σημαία του 1883 επανακαθιερώθηκε από τη Ρωσία στις 22 Αυγούστου του 1991. Κάθε χρόνο η ημερομηνία αυτή εορτάζεται ως εθνική εορτή.

Σημαία του Προέδρου της Ρωσικής Δημοκρατίας

Η σημαία που χρησιμοποιείται από τον Πρόεδρο της Ρωσίας επίσημα ορίζεται ως τρίχρωμη με το εθνόσημο της χώρας στη μέση. Το εθνόσημο απεικονίζει έναν δικέφαλο αετό με θυρεό.

ΕΛΕΝΑ ΠΑΥΛΙΔΗ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΛΛΗΝΟΡΩΣΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΑΝΤΟΝ ΤΣΕΧΩΦ ΚΑΤΕΡΙΝΗ 

 система комментирования CACKLE


Последние комментарии
повышение квалификации