Слон | Γιορτινές νοστιμιές: μελομακάρονα και κουραμπιέδες 



Slon.GR Logo
 Бриз 64 читать

Бесплатное ежемесячное издание «Бриз 64» теперь в электронной форме Читать БРИЗ 64
Архив газеты
Смотреть Русское ТВ онлайн!
FreeCurrencyRates.com





Юрист в Греции





Администратор сайта

29 Декабря 2013
 4 (+Вы) /809

Γιορτινές νοστιμιές: μελομακάρονα και κουραμπιέδες

Γιορτινές νοστιμιές: μελομακάρονα και κουραμπιέδες

Μια εύκολη και γρήγορη συνταγή για μελομακάρονα

Τι χρειαζόμαστε:

  • 1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2,5 ποτήρια του νερού λάδι
  • 1 κούπα ζάχαρη
  • 2 κουτ. σ. μπέικιν
  • 1 κουτ. της σ. σόδα λιωμένη σε κονιάκ
  • 2 κουτ.γ. καννέλα
  • 1 κουτ.γ. γαρύφαλο
  • ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 2 κούπες καρύδια τριμμένα

 Για το σιρόπι

  • 2 κούπες ζάχαρη
  • 2 κούπες μέλι
  • 3,5 ποτήρια νερό

Πώς το κάνουμε:

  • Βάζουμε το αλεύρι με τη σόδα και το μπέικιν σε μια λεκάνη και ανακατεύουμε καλά.
  • Βάζουμε τα υπόλοιπα υλικά στο μίξερ και τα χτυπάμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
  • Έπειτα τα προσθέτουμε σιγά-σιγά ανακατεύοντας ταυτόχρονα με ένα κουτάλι στη λεκάνη με το αλεύρι.
  • Αφού ομογενοποιηθεί το μίγμα ζυμώνουμε και με τα χέρια ώστε να απορροφηθεί όλο το αλεύρι. Όχι για πάρα πολύ ώρα για να μη βγει το λάδι στην επιφάνεια.
  • Απλώνουμε σε μια λαμαρίνα λαδόχαρτο και αφού τα πλάθουμε τα τοποθετούμε πάνω στη λαμαρίνα. Μπορούμε αν θέλουμε να πάρουμε τον τρίφτη και με την "αγρία" πλευρά του να κάνουμε σχέδιο πάνω στη ζύμη.
  • Ψήνουμε στους 180 c σε προθερμασμένο φούρνο περίπου 3/4 της ώρας.
  • Για το σιρόπι, τοποθετούμε σε ένα κατσαρολάκι το νερό, τη ζάχαρη και το μέλι και τα αφήνουμε να βράσουν για 5' λεπτά.
  • Αφήνουμε τα μελομακάρονα να κρυώσουν και τα ραντίζουμε με το ζεστό σιρόπι.
  • Τα τοποθετούμε σε πιατέλες (προτιμότερο είναι σε μία σειρά μέχρι να κρυώσουν καλά-καλά και να απορροφηθεί όλο το σιρόπι γιατί αλλιώς θα μουσκέψουν τα από κάτω και θα διαλυθούν) και γαρνίρουμε με το τριμμένο καρύδι. Καλή επιτυχία!!!!!!!!!

 

Πεντανόστιμοι και αφράτοι κουραμπιέδες

Τι χρειαζόμαστε:

  • 200 γρ. φυτίνη
  • 250 γρ. φρέσκο βούτυρο
  • 250 γρ. βούτυρο γάλακτος
  • 2 κρόκους αβγού
  • 250 γρ. αμύγδαλα, κομμένα με το χέρι μικρά κομμάτια
  • 3 κ.σ. άχνη ζάχαρη
  • 2 κιλά αλεύρι
  • 1 ποτηράκι κρασιού λικέρ
  • 2 βανίλιες

Πώς το κάνουμε:

  1. Το μυστικό αυτής της συνταγής είναι το βούτυρο να χτυπηθεί πολύ καλά ώσπου να γίνει άσπρο (καλύτερα με το χέρι).
  2. Έπειτα προσθέτετε τη ζάχαρη, τους κρόκους, το λικέρ, το αλεύρι, τις βανίλιες και τα αμύγδαλα. Τα αμύγδαλα να είναι ασπρισμένα και αν θέλετε τα καβουρδίζετε και λιγάκι. Χτυπάτε λίγο ακόμα να ανακατευτούν όλα.
  3. Βάζετε το μείγμα σε μπολ και προσθέτετε σιγά-σιγά το αλεύρι. Ίσως να μην πάρει και τα 2 κιλά. Θέλει αρκετό αλεύρι όμως, μέχρι να μη σηκώνει άλλο η ζύμη.
  4. Πλάθετε τους κουραμπιέδες και τους ψήνετε στους 200 βαθμούς για 25-30', μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς.
  5. Τους βγάζετε από το φούρνο και τους πασπαλίζετε αμέσως με άχνη ζάχαρη

Λίγα μυστικά ακόμα

Όπως γράφει και στις οδηγίες, το μυστικό είναι στο χτύπημα. Εάν το βούτυρο δε χτυπηθεί πάρα πολύ καλά, να αφρατέψει και να ασπρίσει, δεν θα γίνουν τόσο επιτυχημένοι.

Τα βούτυρα να τα έχετε βγάλει από το ψυγείο ώρα πριν, ώστε να είναι μαλακά και να χτυπηθούν καλύτερα.

Τους κουραμπιέδες να τους πασπαλίσετε όσο είναι ακόμα ζεστοί με την άχνη, για να κολλήσει πάνω η άχνη αλλά και για να απορροφήσουν λιγάκι οι κουραμπιέδες. 



система комментирования CACKLE


Последние комментарии
повышение квалификации