Слон | ΟΑΕΔ – Πρόγραμμα επιδότησης 10.000 ευρώ σε νέους για νέα επιχείρηση Slon.GR Logo
 Бриз 64 читать

Бесплатное ежемесячное издание «Бриз 64» теперь в электронной форме Читать БРИЗ 64
Архив газеты
Смотреть Русское ТВ онлайн!
FreeCurrencyRates.com

Юрист в Греции

Демосфен Татаридис

22 Января 2014
 6 (+Вы) /961

ΟΑΕΔ – Πρόγραμμα επιδότησης 10.000 ευρώ σε νέους για νέα επιχείρηση

ΟΑΕΔ  – Πρόγραμμα επιδότησης 10.000 ευρώ σε νέους για νέα επιχείρηση

Σκοπός του προγράμματος του ΟΑΕΔ είναι η προώθηση ανέργων νέων εως 35 ετών στην απασχόληση μέσω της οικονομικής ενίσχυσης επιχειρηματικών πρωτοβουλιών, με έμφαση στην καινοτομία. Η διάρκεια της επιχορήγησης ορίζεται σε δώδεκα (12) μήνες. Το ποσό της επιχορήγησης καθορίζεται στα 10.000 ευρώ και θα καταβληθεί σε 3 δόσεις

Πώς να προετοιμαστείτε για το πρόγραμμα επιδότησης ΟΑΕΔ

1) Κάρτα ανεργίας: Διατηρήστε την κάρτα ανεργίας σας μέχρι να καταθέσετε την αίτηση στο επιδοτούμενο πρόγραμμα ΟΑΕΔ, και αν δεν έχετε, σπεύσατε να εκδώσετε από τον ΟΑΕΔ που ανήκετε.

2) Εξατομικευμένη παρέμβαση: Βεβαιωθείτε ότι έχετε τη βεβαίωση εξατομικευμένης παρέμβασης. Αν όχι, ζητήστε την από τον ΟΑΕΔ.

3) Σεμινάριο επιχειρηματικότητας: Προϋπόθεση για ένταξη στο επιδοτούμενο πρόγραμμα  είναι να έχετε παρακολουθήσει σεμινάριο επιχειρηματικότητας. Αποδεκτά είναι αποκλειστικά τα σεμινάρια επιχειρηματικότητας που διοργανώνονται δωρεάν από τον ΟΑΕΔ. Αν δεν έχετε παρακολουθήσει ήδη, κάντε αίτηση στον ΟΑΕΔ της περιοχής σας, για να πάρετε εγκαίρως σειρά.

4) Επιχειρηματική ιδέα: Διαμορφώστε την επιχειρηματική σας ιδέα σε μία έως τρεις προτάσεις. Δώστε σε κάποιον που δεν γνωρίζει τη δουλειά σας να καταλάβει τι ακριβώς θα κάνετε. Καταγράψτε βασικά στοιχεία της επιχειρηματικής ιδέας, όπως:

  • Προϊόν/Υπηρεσία: Τι θα πουλάτε. Γίνετε όσο πιο συγκεκριμένοι μπορείτε.
  • Ποιοι θα είναι οι πελάτες σας. Πού απευθύνεται το προϊόν (π.χ. νέους με έφεση στις τεχνολογίες ή γυναίκες που τους αρέσει η μόδα ή επαγγελματίες υψηλού εισοδήματος). Ποιες ανάγκες έρχεται να καλύψει και με ποιον τρόπο.
  • Ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα: Ποια είναι τα στοιχεία εκείνα που κάνουν το προϊόν σας διαφορετικό από άλλα ανταγωνιστικά. Τι είναι αυτό που θα διαφοροποιεί την επιχείρησή σας από άλλες ανταγωνιστικές. Γιατί ο πελάτης να αγοράσει το προϊόν σας. Ποια καινοτόμα χαρακτηριστικά θα έχει το προϊόν ή η επιχείρησή σας.

5) Επιχειρηματικό σχέδιο στο χαρτί: Ξεκινήστε την προεργασία για το επιχειρηματικό σχέδιο που θα υποβάλετε στο επιδοτούμενο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ.

Εκτός από τα παραπάνω (βήμα 4), σημειώστε σε ένα χαρτί, έστω και σκόρπια, ιδέες σχετικά με τα εξής:

  • Τιμή πώλησης του προϊόντος
  • Υλικά και κόστος κατασκευής του προϊόντος ή ειδικότητες και αμοιβές προσωπικού ή εξωτερικών συνεργατών που θα χρειαστείτε.
  • Ποιοι θα είναι οι προμηθευτές σας.
  • Ποια πάγια θα χρειαστείτε για να στήσετε την επιχείρησή σας: Π.χ. γραφεία, υπολογιστές, website, επαγγελματικές κάρτες, συσκευές γραφείου, μηχανήματα. Πόσο θα κοστίσουν.
  • Πώς θα βρείτε και θα προσεγγίσετε τους πελάτες (μάρκετινγκ)
  • Πώς προβλέπετε να πάνε οι πωλήσεις και τα έξοδά σας τον πρώτο χρόνο λειτουργίας. Γίνετε όσο αναλυτικοί μπορείτε.

6) Έδρα της επιχείρησης: Αν δεν έχετε ήδη αποφασίσει πού θα εγκατασταθείτε, σας προτείνουμε να κάνετε από τώρα μια έρευνα για το κατάλληλο γραφείο ή κατάστημα που θα χρειαστείτε. Βρείτε τον κατάλληλο χώρο, χωρίς να δεσμευθείτε ακόμα με συμβόλαιο, με σκοπό να είστε έτοιμοι όταν εγκριθεί το πρόγραμμα, και να μη χάσετε χρόνο και χρήμα επιλέγοντας μια γρήγορη και πρόχειρη λύση.

Σημειώνουμε ότι τα τρία πρώτα βήματα είναι υποχρεωτικά. Αν πρόκειται τώρα να γραφτείτε στον ΟΑΕΔ, φροντίστε την ίδια ημέρα να εκδώσετε την κάρτα, να περάσετε από την εξατομικευμένη παρέμβαση και να κάνετε αίτηση για το σεμινάριο επιχειρηματικότητας. Με τον τρόπο αυτό θα κερδίσετε χρόνο.

Σε κάθε περίπτωση μια ορθά συμπληρωμένη αίτηση σε επιδοτούμενο πρόγραμμα και ένα τεκμηριωμένο επιχειρηματικό σχέδιο θα αυξήσει στο μέγιστο τις πιθανότητες να πάρετε την επιδότηση.

Αν έχετε ερωτήσεις για τα παραπάνω βήματα προετοιμασίας, επικοινωνήστε μαζί μας για να σας απαντήσουμε: 2310 475675 \ 6947991015 \ delta.bc@hotmail.grсистема комментирования CACKLE

Автор публикации:

Демосфен
Татаридис


Последние комментарии
повышение квалификации