Слон | Η ομάδα του Doggo - H αγαπημένη εφαρμογή των σκύλων μας Slon.GR Logo
 Бриз 64 читать

Бесплатное ежемесячное издание «Бриз 64» теперь в электронной форме Читать БРИЗ 64
Архив газеты
Смотреть Русское ТВ онлайн!
FreeCurrencyRates.com Перейти в профильΑναστασία Παναγιωτοπούλου

25 Мая 2016
 4 (+Вы) /467

Η ομάδα του Doggo - H αγαπημένη εφαρμογή των σκύλων μας

Η ομάδα του Doggo - H αγαπημένη εφαρμογή των σκύλων μας

-  Ποια είναι η ομάδα του Doggo;

Η ομάδα του Doggo αποτελείται από έξι δίποδα μέλη και τρία… τετράποδα! Ο Κώστας, ο Αντώνης και ο Αντρέας είναι  28-29 χρονών, προγραμματιστές με έδρα τη Θεσσαλονίκη και απασχολούνται σε εταιρίες με αντικείμενο την πληροφορική. Η ενασχόληση με το Doggo είναι ένα προσωπικό μεράκι και όρεξη συνδυασμένη με την αγάπη για τα σκυλάκια.

Η designer του Doggo είναι η Δήμητρα, 26 χρονών, με σπουδές στην αρχιτεκτονική, τη φωτογραφία και το Design, αποτελεί ένα πολύ-εργαλείο στην ομάδα, ενώ έχει και μια πανέμορφη μολοσσίνα τη Φλώρα! Η Ειρήνη, είναι 29 χρονών και αυτό που μας ένωσε ήταν η πραγματική αγάπη  για τα σκυλάκια. Μαζί με το… yorkie της τον Ruby επιμελείται το Data Εntry αλλά και την οργάνωση των Πληροφοριών του app. Tέλος, το δικό μου κομμάτι είναι η προώθηση-marketing του app αλλά και ο συντονισμός της υπόλοιπης καταπληκτικής ομάδας μας, είμαι 27 χρονών και ασχολούμαι επαγγελματικά με το digital marketing! Ο δικός μου τετράποδος συγκάτοικος είναι ο Λεωνίδας ένας κούκλος αδεσποτούλης που είχα μαζέψει πριν από δυο χρόνια και είναι η μασκότ του Doggo αφού αυτός ήταν η αφορμή για την έμπνευση!

Η καθημερινή ανάγκη για εύρεση νέων σκύλων-φίλων για το Λεών κατά τη διάρκεια των βολτών - καθώς δε μένω σε περιοχή με πάρκο ή αλάνα- με οδήγησε στη σκέψη ενός dog media με απώτερο σκοπό την συνάντηση σκύλων  για παιχνίδι αλλά και την εκτόνωση τους, ώστε να μην υπάρχει γκρίνια και άγχος από την πλευρά του σκύλου όταν πλέον γυρνάμε σπίτι! Η υπόλοιπες λειτουργίες του Doggo προστέθηκαν μετά.

 -  Τι σημαίνει για κάποιον το να έχει σκύλο και ποια τα οφέλη που του προσφέρει; Θα το χαρακτήριζες σχέση ζωής;

Ο άνθρωπος εκτός του ότι κερδίζει «σωματικά» βελτιώνοντας την υγεία και τη φυσική του κατάσταση κοντά σε ένα σκύλο, ανεβαίνει και ψυχολογικά από την παρέα, τις αντιδράσεις και γενικότερα την παρέα με το τριχωτό συγκάτοικο του. Λένε πως ένα χάδι στο σκύλο σου έχει αγχολυτικές ιδιότητες και το επιβεβαιώνω μετά σιγουριάς. Η ύπαρξη ενός σκύλου στη ζωή ενός ανθρώπου αποτελεί έναν καταλύτη για να επέλθει η αλλαγή! Η αλλαγή προς το καλύτερο.

-  Θα μπορούσες να ζήσεις χωρίς σκύλο;

Όχι, σίγουρα όχι, όταν έχεις συνηθίσει την λευκή τρίχα κολλημένη στα μαύρα πουλόβερ σου δύσκολα γυρίζεις πίσω (αστειεύομαι)! Η αλήθεια είναι ότι έχω μεγαλώσει με σκυλιά οπότε πάντα η συμβίωση μαζί τους ήταν για εμένα εύκολη και ευχάριστη. Αυτό που έχει ενδιαφέρον είναι ότι ακόμη και άνθρωποι που δεν ήθελαν με τίποτα σκυλιά, αναγκαζόμενοι να ζήσουν μαζί με κάποια κατοικίδιο κατέληξαν να το αγαπούν υπερβολικά και να μην μπορούν χωρίς αυτό. Σίγουρα αν σκεφτείτε θα σας έρθουν κάποια παραδείγματα γνωστών σας που τους συνέβη ακριβώς το ίδιο. Η συγκατοίκηση με σκυλάκια είναι… ένας γλυκός εθισμός.

 - Πώς εμπνευστήκατε την δημιουργία του Doggo; 

Η αρχική ιδέα ήρθε ένα βράδυ του Αυγούστου! Mέσα στα επόμενα εικοσιτετράωρα ξεκίνησε επι της ουσίας ο σχεδιασμός του Doggo.

Το Doggo είναι το 1ο ελληνικό mobile app κοινωνικής δικτύωσης για σκύλους! Η δημιουργία του είχε εξ αρχής στόχο την εύρεση νέων φίλων ενώ στη συνέχεια προστέθηκαν όλες αυτές οι πληροφορίες στο Χάρτη (όπως τα κοντινα κτηνιατρεία, pet shop και λοιπές σκυλο-υπηρεσίες ) αλλά και λειτουργίες όπως ο «φάρος» τον οποίο καθώς τον ενεργοποιείς δίνεις σήμα στο Χάρτη του Doggo ότι χάθηκε ο σκύλος σου ώστε όλη η κοινότητα να κινητοποιηθεί και να βοηθήσει στην εύρεση του. Ένας όδηγος εύρεσης νεών τετράποδοων φίλων αλλά και σημείων σκυλίσιου ενδιαφέροντος στο Χάρτη!

-  Με ποιους τρόπους μπορούν να επικοινωνήσουν μαζί σας οι ενδιαφερόμενοι; Έχετε και κάποια σελίδα στο Facebook ή  κάποια ιστοσελίδα που μπορούν να χρησιμοποιήσουν;

Είναι τόσο απλό: Οι υποψήφιοι Doggo χρήστες κατεβάζουν, δωρεάν, το app , δημιουργούν το προφίλ του σκύλου τους και δίνουν στίγμα της τοποθεσίας τους με τη διακριτική «Καρφίτσα» στο βασικό μενού του Doggo. Μετά όλα είναι εύκολα αφού η πρόσβαση στο Doggo είναι άμεση, κατευθείαν από το κινητό. Φυσικά έχουμε την επίσημη ιστοσελίδα (www.doggo.gr),  το blog μας, Facebook, Instagram και Youtube για να προσφέρουμε πληθώρα πληροφοριών σχετικά με την εφαρμογή! Βρείτε μας με το hashtag #doggotheapp.

-  Ποιες υπηρεσίες προσφέρετε στα μέλη σας; 

Το Doggo είναι ένα μέσο κοινωνικής δικτύωσης για σκύλους και μέσω αυτού οι χρήστες μπορούν να αλληλεπιδράσουν με ανταλλαγή μηνυμάτων. Ο Χάρτης είναι το βασικό κομμάτι του πάνω στο οποίο μπορεί κανείς να βρει τα πιο κοντινά κτηνιατρεία, pet shop, εκπαιδευτικά κέντα, ταξί, κομμωτήρια σκύλων, πάρκα , φιλοζωικά σωματεία αλλά και ζωόφιλα μαγαζιά, δηλαδή μέρη που θα δεχτούν τον άνθρωπο με το κατοικίδιο του για ένα καφεδάκι ή για ένα ποτό. Εδώ να σημειώσω πως αυτή τη λειτουργία δεν την έχει κανένα άλλο παρόμοιο site. 

Πλέον μπορείτε να διαβασετε την νέα κατηγορία μας, Τα Doggo Nέα, με ειδήσεις και ιστορίες για σκυλάκια, ενώ πάνω στο Χάρτη μας μπορείτε να βρείτε όλες τις εκδηλώσεις που έχουν να κανουν με σκυλάκια!

 -  Ποια είναι τα σχόλια που ακούτε;

Αν και είναι ακόμη η αρχή, αρκετοί άνθρωποι μας έχουν πλησιάσει, μας έχουν στείλει στο Facebook και στο email μας, δίνοντας μας συγχαρητήρια, παραχωρώντας μας συμβουλές αλλά και πληροφορίες που αφορούν την περιοχή τους ακόμη και αναφέροντας μας δυσλειτουργίες που αναπόφευκτα υπάρχουν τον πρώτο καιρό. Το πιο ενδεικτικό παράδειγμα ήταν μια κοπέλα από τη Σάμο η οποία προθυμοποιήθηκε από μόνη της να μας κάνει αναλυτική καταγραφή των κτηνιατρείων, pet shop, εκπαιδευτών, φιλόζωων μαγαζιών και γενικότερα ο,τι υπηρεσία είχε να κάνει με κατοικίδια στο νησί της! Συνήθως μας λένε πως το Doggo ήταν κάτι που πραγματικά έλειπε και πως τους αρέσει εξαιρετικά!

 - Ποια είναι τα σχέδιά σας για το μέλλον;

Έχουμε αρκετά πράγματα στο μυαλό μας αυτό είναι το μόνο σίγουρο! Μια μικρή γεύση από το τι θα προστεθεί στις λειτουργίες της αγαπημένης εφαρμογής των σκύλων μας είναι η «καλοκαιρινή έκδοσή» του Doggo με αυτήν να περιλαμβάνει όλα τα dog friendly camping, beach bar, παραλίες και ξενοδοχεία στα οποία μπορεί ο κόσμος να παραβρεθεί με το τετράποδο του χωρίς να ενοχλεί το γύρω κόσμο. Όλα αυτά στο πιο ενημερωμένο Χάρτη του Doggo! Σας προσκαλούμε να γίνετε μέρος της Doggo κοινότητα και να τα ανακαλύψετε μόνοι σας.

Αναστασία Παναγιωτοπούλου

Η ομάδα του Doggo  H αγαπημένη εφαρμογή των σκύλων μας

p: 2311201904 m: 6982525225 s: www.doggo.gr e: info@doggo.gr
     система комментирования CACKLE


Последние комментарии
повышение квалификации